Kenyérsütés, Házikenyér sütőben, Receptek, Kovász, Kovászmag, Morzsoltka, Kelt tészta, Sütemény
 
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Édes sütik
Édes sütik : Francia krémes

Francia krémes

  2007.04.30. 11:30

majdnem olyan, mint a cukiban


Leveles tészta hajtogatás nélkül

Hozzávalók:

30 dkg liszt

25 dkg  margarin

egy csipet só

6 evőkanál hideg víz

1 evőkanál ecet

 

Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órán át pihentetjük. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük. A leveles tészta mirelit formában is kapható. A levelestészta receptjét megtalálod korábban irt válaszaimban, a vaniliakrémet mellékelem.

 

Vaníliakrém Hozzávalók : 4 db vaníliaízű pudingpor 10 evőkanál cukor 3 csomag vaníliáscukor 1 dkg zselatinpor 10 db tojásfehérje 6 evőkanál porcukor Elkészítés : A zselatinport beáztatjuk 2,5 dl vízbe, a pudingporokat összekeverjük a cukorral, a vaníliáscukorral, majd a zselatin oldattal simára keverjük. Ezután hozzáadunk 7,5 dl forrásban lévő vízet, majd felfőzzük a pudingot. A tojásfehérjéket felverjük egy kissé, hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük, amig kemény habot kapunk. A fehérjehabot a még meleg pudingba lazán belekeverjük és a krémmel még melegen megkenjük a krémeslapot, majd a másik lapot előre kockára vágva ráhelyezzük.

 

A francia krémes egy olyan változat, amikor a fele a krémnek vaniliakrém, a másik fele tejszinhab. A felső lapot fondanttal vonják be. A tetejére nem karamellmáz kerül, mert a kramellizált cukor, ha megdermed egy kemény, törékeny bevonatot ad.

 

Francia krémes A francia krémesnél is két vékony lapot sütünk leveles tásztából, de a vanília krémnek csak a fele mennyiségét készítjük el és ezzel az alsó lapot megkenjük. 5 dl tejszínből kemény habot verünk, majd rásimítjuk a kihült krémre. /én növényi tejszint használok, mert garantáltan felverhető/ Ezután rátesszük a másik lapot, amelyet 20 dkg cukorból készült, erős feketekávéval festett fondanttal bevonjuk. Fondant készítés : 25-30 dkg kristálycukorhoz 1-1,5 dl vízet adunk és néhány csepp ecetet, majd keverés mellett melegítjük, amíg a cukor feloldódik. Forrás közben már nem szabad keverni, de az anyagnak folyamatosan forrnia kell. A szirup eleinte habosan fő és gyorsan szétpattanó buborékokat vet. Ahogy sűrűsödik az oldat, a felszinen egyre nagyobb buborékok lesznek, amelyek hólyagosak, de nem pattannak szét. A főzési idő néhány perc. Az állaga akkor megfelelő, ha sziruppból kivett mintát vízbe cseppentve, az a vízben összeáll, golyót formál. Ekkor ízesíthetjük 1-2 kanál kávéval, kakaóval, aromával, majd az edényt levesszük a tűzről. A szirup tetejét egy kevés vizzel meglocsoljuk és kikeverjük. Ezután gőz fölött melegitve, addig keverjük, amig olvadni kezd. Csak langyos legyen /kb. 40 C/ és olyan sűrű, hogy a kanalat bevonja. Ha túl sűrű egy kevés vízet adhatunk hozzá. A fondant ezután a tésztalap közepére öntjük és széles késsel szétkenjük, a szélei hagyjuk lefolyni. Óvatosan dolgozzunk vele, mert gyorsan szárad. Bevonás elött, az olvasztáskor adhatunk hozzá egy kávéskanálnyi tojásfehérjét ettől fényesebb lesz.

 

Francia krémes

 

 
számláló
Indulás: 2006-12-22
 
látogató nézelődik
 
 
 
 
 

Clicky Web Analytics Clicky
www.bundik.gportal.hu

Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU    *****    Nyakunkon a Karácsony, ajándékozz születési horoszkópot barátaidnak, ismerõseidnek.Nagyon szép ajándék! Várlak, kattints    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!