Bólyi túrós
2007.04.30. 11:36
egy kicsit másképp
- 25 dkg liszt (most BL65)
- 22 dkg cukor
- 1/2 sütőpor ezeket összekeverni
5 dkg vajjal kikent közepes tepsibe (kb 30x40) beleszórni a felét
- 1/2 kg túrót
- 10 dkg mazsolát
- 1 citrom reszelt héját öszekeverni és a tepsibe szórni
A tetejére ráönteni a liszt másik felét.
- 3 egész tojást
- 1/2 liter tejben felverni és a tepsiben lévő masszára önteni,
- 5 dkg vajat a tetejére morzsolunk
Közepesen meleg sütőben (légk 180) sütjük, míg piros lesz a teteje.
Bólyi másképp
- 5 dkg vajjal kikenünk egy közepes nagyságú tepsit,
- 25 dkg réteslisztet
- 17 dkg porcukorral,
- fél sütőporral összekeverünk
Felét a vajjal kikent tepsibe szórjuk,
- 50 dkg túrót
- 10 dkg mazsolával
- 1 cs van.cukorral
- fél citrom reszelt héjával megszórjuk
- 1 tojást és
- 1 dl tejet öntünk a tetejére (a tojást a tejjel jól ki kell keverni)
Előmelegített sütőben 5 percig erős lánggal, majd takarékon addig sütjük, amig a teteje piros nem lett.
Tapasztalataim:
Az elsőt sütöttem meg. Nekem egy kicsit édes lett, de nagyon finom. Eleinte elég furcsán nézett ki, és kétkedve nézegettem mig sült, mert a tej állt a tetején, és nem akart beszívódni. A végére már nagyon klassz lett!
|