Brassói aprópecsenye
2007.04.30. 11:47
Brassói
Sertéscomb csíkokra vágva só, bors, majoranna paradicsompüré fokhagyma
Szalonnát zsírjára pirítunk (elhagyható, ekkor csak zsiradékon kell készíteni), ebben átforgatni a húst, míg mindenütt fehér nem lesz. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, morzsolt majorannát (ebből jó sokat) teszünk bele. Felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Lassú tűzön főzzük, míg majdnem kész. Ekkor hozzáadunk zúzott fokhagymát, 1dl paradicsompürét. Készre főzzük. Sült krumplit sütünk. Tálaláskor egy serpenyőben megforrósítjuk a brassói alapot. Ilyenkor aki szereti, rakhat még hozzá fokhagymát. Ehhez hozzátesszük a sült krumplit, és még mindig a tűz felett, jól átforgatjuk.
|