Ételek : Szezámos csirkemell mézes bundában |
Szezámos csirkemell mézes bundában
2007.05.07. 06:48
Olyan, mint a kínaiban
40 dkg. Csirkemell filé
a páchoz:
- fél kiskanál só,
- fél mokkáskanál öröltbors,
- 1 kiskanál cukor,1-1 ek. olaj és fehérbor
- (én most szárnyas fűszervarázst használtam, de szerintem bármilyen keverék jó hozzá)
a bundájához:
- 1 kisebb tojás,
- 2 evőkanál olaj,
- 12 dkg. liszt,
- 3 dkg. étkezési keményítő (ez elhagyható vagy liszttel pótolható),
- 1 kiskanál sütőpor,
- kb.1,5 dl. hideg víz
- 1mokkáskanál só
a mézes mártáshoz:
- 3 evőkanál méz,
- 4 evőkanál cukor,
- 2-3 evőkanál ketchup,
- 1 evőkanál 10%-os ételecet,
- 1mokkáskanál csípős paprikakrém
Elkészítés:
tetejére: fél maroknyi szezámmag
A csirkemellfillét 2-3 centis kockákra vágjuk. A páchoz valókat addig keverjük, míg a só is, és a cukor is felolvad benne. A húst beleforgatjuk, letakarva fél órára félretesszük. A bundázáshoz való tojást az olajjal kissé felverjük, majd a liszttel, a keményítővel, a sütőporral és annyi vízzel keverjük simára, hogy sűrű palacsinta tészta legyen belőle.
A mézes mártáshoz valókat simára keverjük .A pácolt húskockákat a sűrű tésztába mártjuk és bő forró olajban aranybarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük. A mézes ketchupos mártást serpenyőben megforrósítjuk a tűzről lehúzzuk, és a sült húskockákat beleforgatjuk. Közben a szezámmagot szárazon megpirítjuk.
A bundás, mázas csirkét tányérokra halmozzuk és szezámmaggal megszórjuk.
Köretnek a főtt rizs a legfinomabb hozzá. Én most Findus grillezett zöldségeket is raktam hozzá
|