Pékné vacsorája
2007.05.27. 11:06
Nagyon egyszerű, gyors
Príma konyha recept
- 1,2 kg burgonya (mos újkrumplim volt)
- 30 dkg gyöngyhagyma, vagy 2-3 közepes fej vöröshagyma
- só
- 1-1 mokkáskanál őrölt feketebors és pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- 1 kiskanál majoranna
- 3-4 evőkanál étolaj
- 60 dkg (8db) grillkolbász (nekem most a fele virsli volt)
A burgonyát meg a hagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, tepsibe rakjuk. Apróra vágott petrezselyemmel, pirospaprikával és a majorannával megszórjuk, összekeverjük. Olajjal meglocsoljuk. Közepesen meleg sütőben (nálam alsó-felső 200 C) kb 1 óra alatt megsütjük. Közben többször megkeverjük. (nem kell letakarni). 20 perccel a vége előtt hozzátesszük a kb 2 centis darabokra vágott kolbászt, összekeverjük, így sütjük tovább.
|