Ételek : Baconos húspástétom + töltött dagadó |
Baconos húspástétom + töltött dagadó
2007.08.29. 16:16
Príma Konyha után szabadon.....
Príma Konyha után szabadon.....
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 2-2,5 dl tej
- 1 kisebb vöröshagyma
- 3 dkg vaj
- 50-60 dkg darált hús
- 2 tojás
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- kb 12 szelet bacon szalonna
- mirelit zöldborsó (vagy akármilyen zöldség) ízlés szerinti mennyiség
- 3 db főtt kemény tojás
A zsemlemorzsát beáztatjuk a tejbe kb 10 percig, hogy megduzzadjon. A hagymát finomra vágjuk, vajon megfonnyasztjuk. A darált húshoz rakjuk, és ízlés szerint megfűszerezzük. Az áztatott morzsát és a mirelit borsót vagy zöldségeket hozzákeverjük. Egy püspökkenyérformát kibélelünk baconnal úgy, hogy kilógjon belőle annyi, hogy a tetejét is beboríthassuk vele. A húsos massza kb felét belesimítjuk a formába. A félbevágott keménytojásokat sorban belerakjuk, és tetejére kerül a maradék massza, a formából kihajló szalonnaszeleteket ráborítjuk. Előmelegített sütőben 190, légkeverésnél 170 fokon kb 1 órát sütjük
Következő alkalommal kicsit módosítottam. Dagadóba töltöttem, és úgy sütöttem meg. Fantasztikus íze lett.
|