BL112 + tk
2007.11.15. 10:19
eddigi legjobb tk-s kenyerem
- 50 dkg liszt ( 5 dkg tk tönköly, 15 dkg BL112, 30 dkg BL80 volt)
- 4 ek morzsoltka
- 2 ek komlóvirág
- 3,8-4 dl víz (tk-s változatnál több víz kellett hozzá, kb +0,5 dl)
- 3 cl oliva
- 1 kk cukor
- 2 kk só
- 2 ek burg.pehely
- aszkorbinsav
- 2 dkg élesztő
- A morzsoltkát és a komlóvirágot 3,5 dl meleg vízben eláztatom (kb 20-30 perc). Ezután sűrű szitán át leszűröm. Ha szükséges, visszapótlom 3,5 dl-re.
- 20 dkg lisztet, a cukrot, élesztőt, aszkorbinsavat, burgonyapelyhet a 3,5 dl leszűrt lében jól elkeverem. 30 percig hagyom állni.
- Hozzárakom a maradék összetevőket, bedagasztom. Kelesztőtálba teszem.
- 30 perc után átdolgozom,
- majd újabb 30-35 percig kelesztem.
- Formázom, 45-50 percig lefedve utoljára kelesztem.
- Előmelegített 230 fokos sütőben 40 percig lefedve, majd tepsire téve szabadon még 10-15 percig sütöm.
|