Pávaszem variációk
2008.01.05. 12:15
Két fajta recept
Pávaszem Tutireceptek oldalról
Hozzávalók:
4db tojás
30dkg cukor
25dkg margarin
1 pohár tejföl
30dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vanília puding
1 csomag puncs puding
2 evőkanál kakaó
Elkészítés:
A tojást, a cukrot és a margarint jó habosra keverjük. Kicsinyenként a tejfölt és a lisztbe kevert sütőport hozzáadjuk, majd három tálba elosztjuk.
Az elsőbe a vaníliás pudingport, a másodikba a kakaót és a harmadikba a puncs pudingport keverjük.
Vékonyan kikenünk két őzgerincet és lisztezzük. Elsőnek a vaníliás tésztát osztjuk ketté, erre a kakaós tésztát és rá a puncsos tésztát.
Előmelegített sütőben kb 25- 30 percig 200 fokon sütjük.
Tanácsok:
Az őzgerincbe ha beletettük a vaníliás tésztát egy kicsit a falára lehet kenni, még utána a kakaóst is, a puncsost már nem kell. Így lesz szép formája.
Elkészítési idő: 60 perc
Pávaszem Príma Konyhából Balla Eszter édesanyjának a receptje
Hozzávalók:
a krémhez:
- 1 tojás, 2 ek finomliszt, 2 dl tej, 15 dkg Rama, 15 dkg porcukor, 1 cs van.cukor, 1 ek keserű kakaópor
a tésztához:
- 7 tojás, 12 dkg kristálycukor, 4 dkg keserű kakaópor, 1 ek finomliszt, fél mokkáskanál szódabikarbóna
- A krém készítésével kezdi. A tojást összekeveri a liszttel és a tejben, kevergetve sűrűre főzi. Kihűti. Puha margarint a porcukorral és a van. cukorral habosra keveri, és a kihűlt krémhez adja.
- A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keveri, hozzáadja a kakaót, a lisztet, a szódabikarnónát és a tojások keményre felvert habját. Sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes lángon kb 16 percig süti. Ha kész, vizes konyharuhára borítja.
- A kihűlt tésztára rákeni a krém felét, majd a többi krémbe kakaót kever, és azt is rákeni. Hosszában alulról és felülről is feltekeri a közepe felé. Néhány órára hűtőbe teszi. Csokoládémázzal is le lehet a végén vonni. (15 deka étcsokit 5 deka margarinnal fölolvaszt)
|