Mandulás golyók
2008.03.10. 15:35
Nem éppen fogyókúrás :), de nagyon egyszerű, és gyorsan kész van.
Mindkét recept több helyen is megtalálható a neten.
MARCIPÁN GOLYÓ
Hozzávalók:
15 dkg búzadara, 1,5 dl tej, 20 dkg porcukor, 20 dkg darált keksz, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg margarin, 1-2 keserűmandula aroma, csokoládé máznak
Elkészítés:
15 dkg búzadarát leforrázunk 1,5 dl tejjel és hozzáadunk 20 dkg porcukrot. Fél órát állni hagyjuk. Aztán bele 20 dkg darált keksz, 10 dkg kókuszreszelék, 10 dkg margarin és 25g keserűmandula aroma. Ebből kis golyókat formálunk és csokimázba forgatjuk.
Én most egy kicsit másképp csináltam, miután megformáztam a golyókat, egész egyszerűen holland kakaóporban meghempergettem, hogy ellensúlyozzam a belseje édességét. Ilyenkor formázás után célszerű egy kicsit a hűtőbe rakni dermedni mielőtt a kakaóporral bevonjuk, mert így nem fog átázni a kakaópor.
Kétszínű mandulás golyó
Hozzávalók:
3 dl tej
30 dkg gríz
40 dkg porcukor
25 dkg margarin
40 dkg darált háztartási keksz
kakaópor
mandulaaroma
tortabevonó
Elkészítés: A tejet felforralom, majd belerakom a grízt, és főzöm, ameddig a gríz megpuhul egy kicsit. A porcukrot, a margarint, a darált kekszet egy tálban összekeverem a grízzel. Ezután a massza 1/3 részét külön veszem, és mandulaaromával ízesítem, ettől lesz zöld színű a tészta. A massza másik részébe kakaóport rakok. Majd a kicsi zöld golyókat bevonom a kakaós masszával, mintha Mozart golyót készítenék (de azt is lehet, hogy csak egy kisebb zöld részt véletlenszerűen összegyúrok egy nagyobb barnával), ezután a golyókat felolvasztott tortabevonóban megforgatom. Alufóliával borított tálcára rakom, majd berakom a hűtőbe, hogy megszilárduljon
|