Vándorcsiga
Péter Jánosné 2008.11.27. 15:50
Nemcsak finom, de sokáig eltartható. Kirándulásra, nyaralásra magunkkal vihetjük. Nevét is erről kapta.
- 25 dkg réteslisztet 25 dkg finomliszttel összekeverünk,
- 2dkg élesztőt morzsolunk bele, majd.
- 5dkg porcukrot, 4 tojás sárgáját, 25 dkg Rama margarint csipet sót adunk hozzá, és alaposan kidolgozzuk.
Négy cipóba osztjuk, egy órát pihentetjük. A cipókat vékonyra nyújtjuk.
Töltelék:
- 4 tojásfehérjét 30dkg porcukorral gőz fölött kemény habbá verjük, majd kiskanálnyi ecettel összekeverjük.
A tölteléket a tésztára simítjuk, majd 10 dkg darált dióval vagy kókuszreszelékkel megszórjuk, feltekerjük. Ujjnyi vastagra felszeleteljük, sütőlemezre rakjuk. Előmelegített, 180 C légkeveréses sütőben kb 40 percig sütjük.
|