Ételek : Mustáros sertéskaraj a'la Nigella |
Mustáros sertéskaraj a'la Nigella
2009.05.10. 12:49
Nigella receptje alapján készült, kis változtatásokkal, egy-két hozzávalót kihagytam, ill. helyettesítettem mással. Olyan finom lett, hogy egyszerre elfogyott, és másnap megint meg kellett főznöm
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 2 szelet (össz kb 450g) sertéskaraj
- 2 teáskanál fokhagymaolaj (én rendes olajban sütöttem ki)
- 125 ml almabor (nálam sima csapvíz)
- 1 ek magos mustár
- 75 ml zsírdús tejszín
- A húst klopfoljuk vékonyra, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, a hússzeletek mindként oldalát kb 5 percig közepes-nagy lángon pirítsuk, majd szedjük ki a hússzeleteket tányérra
- Öntsük az almabort (nálam csapvíz) a még mindig a tűzön lévő serpenyőbe, hogy felmarja a finom pörcöket. Hagyjuk bugyogni úgy 1 percig, majd adjuk hozzá a mustárt és a tejszínt.
- Forraljuk a mártást még 1-2 percig, majd öntsük a tányérokon várakozó hússzeletekre.
- Köretként az eredeti recept gnocchit vagy gyors nokedlit ajánl, amelyet tálalás előtt érdemes megforgatni a serpenyőben maradt szaftban. Szerintem sima újkrumplival is fantasztikus lehet. Most petrezselymes újburgonyával és uborkasalátával tálaltam.
|