Pizza Jamie módra
2009.10.24. 20:29
A legfinomabb pizza. Gyorsan elkészül, fél óra múlva fogyasztható
PIZZA Jamie módra
50 dkg pizza liszt
(vagy BL80 kenyérliszt)
3,5 dl víz
3-4 kk só (ízlés szerint)
2 kk cukor
2,5 dkg élesztő.
· Az élesztőt 1 dl langyos vízzel, a cukorral, és 50 g liszttel elkeverem, hagyom felfutni kb 15 percig
· Utána az összes hozzávalóval együtt bedagasztom. Letakarva pihentetem 15 percig.
· Begyújtom a sütőt 250 fokra, (nálam pizza fokozat = alsó sütés + légkeverés), mire eléri a hőfokot, lehet is sütni a pizzát. A 15 perc pihentetés után kinyújtom a tésztát. Jól kiolajozom a tepsit, és belerakom. Megkenem pizzaszósszal, rápakolom a feltéteket, utoljára a reszelt sajtot. A nokedliszaggatós részével reszelem rá. Ez az adag egy nagy tepsire elég. (amit a sütőhöz adtak, és pont akkora, mint a sütő)
· Kb. 10-15 percig, a legalsó sínen sütöm. Nem szabad sokáig, mert kiszárad. Ha már az egész teteje bugyog-forr, kicsit barnul már a sajt is, akkor szoktam kivenni.
.
|